برگزاری دفاعیه دکتری مهندس منصور صادقی آواز

 | تاریخ ارسال: 1404/2/17 | 
مهندس منصور صادقی آواز  دانشجوی دوره دکتری این دانشکده در رشته مهندسی عمران گرایش راه و ترابری ، ۲۰ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۴ از رساله خود تحت عنوان « ترمیم گرمایشی مخلوط آسفالتی حاوی مصالح رسانا»  به صورت حضوری با راهنمایی دکتر محمود عامری دفاع می نماید. 
چکیده این رساله به شرح زیر می‌باشد:
افزایش طول عمر و کاهش هزینه‌های نگهداری روسازی‌های آسفالتی همواره از چالش‌های مهم مهندسی حمل‌ونقل بوده است. در این زمینه، توسعه فناوری‌های نوین از جمله روسازی‌های خودترمیم‌شونده با استفاده از گرمایش، به‌ویژه گرمایش القایی و مایکروویوی، مورد توجه قرار گرفته است. با این حال، محدودیت‌هایی نظیر کارایی پایین فرآیند ترمیم و افت خواص مکانیکی ناشی از افزودن برخی فیلرهای رسانا، مانعی در مسیر گسترش این فناوری محسوب می‌شود. ازاین‌رو، انتخاب مصالحی که ضمن داشتن رسانایی حرارتی مناسب، با قیر سازگار بوده و عملکرد مکانیکی مخلوط آسفالتی را حفظ یا تقویت کنند، ضروری به نظر می‌رسد.
در این پژوهش، اثر فیلرهای مغناطیسی پودر آهن و مگنتیت بر عملکرد حرارتی، خودترمیمی و مکانیکی ماستیک و مخلوط‌های آسفالتی مورد بررسی آزمایشگاهی قرار گرفت. در ابتدا، نرخ و الگوی گرمایش این فیلرها در شرایط القایی و مایکروویوی اندازه‌گیری شد. سپس، با ساخت تیرهای ماستیکی حاوی درصدهای مختلف فیلر، نرخ بازیابی مقاومت خمشی پس از آسیب‌دیدگی به‌منظور ارزیابی قابلیت خودترمیمی مورد تحلیل قرار گرفت. در ادامه، خواص مکانیکی مخلوط‌های آسفالتی شامل مقاومت کششی، چقرمگی شکست، عمر خستگی و حساسیت رطوبتی بررسی شد. در نهایت کارایی ترمیم گرمایش مایکرویوی مخلوط¬های آسفالتی مورد بررسی قرار گرفت. 
یافته‌ها نشان دادند که هر دو فیلر توان بالایی در جذب امواج الکترومغناطیسی داشته و موجب افزایش نرخ گرمایش و یکنواختی توزیع دما شدند. گرمایش مایکروویوی نسبت به گرمایش القایی، مصرف انرژی کمتر و کارایی ترمیمی بالاتری ارائه داد. در مخلوط‌های آسفالتی، جایگزینی کامل فیلر معدنی با پودر آهن، چقرمگی شکست را تا ۳۵٪ و شاخص ترمیم خستگی را تا ۲۵٪ افزایش داد. همچنین، افزودن پودر آهن موجب کاهش حساسیت رطوبتی و بهبود استحکام کششی و عمر خستگی شد. فیلر مگنتیت نیز عملکرد گرمایی و ترمیمی قابل قبولی از خود نشان داد. نکته مهم آن‌که در شرایط پیرشدگی و پس از چندین چرخه ترمیم، اثر بکارگیری فیلرهای مغناطیسی افزایش یافت. این امر نشان می‌دهد که استفاده از گرمایش مایکروویوی در ترکیب با فیلرهای مغناطیسی می‌تواند راهکاری پایدار، مؤثر و اقتصادی برای نگهداری پیشگیرانه روسازی‌های آسفالتی فراهم آورد.

•    کلمات کلیدی پایان‌نامه:
خودترمیمی مخلوط آسفالتی، گرمایش القایی، گرمایش مایکرویوی، پودر آهن، پودر مگنتیت.

•    آدرس ایمیل دانشجو:    m_sadeghiavazcivileng.iust.ac.ir
 



دفعات مشاهده: 384 بار   |   دفعات چاپ: 33 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر