دفاعیه دکتری در دانشکده مهندسی صنایع

مهندس مهران صالحی شهرابی (دانشجوی دکتری رشته مهندسی صنایع- مهندسی سیستم های اقتصادی- اجتماعی)، ۱۸ اسفندماه ۱۳۹۹ از رساله دکتری خود با عنوان «برنامه ریزی تأمین انرژی گلخانه ها با بهره گیری از منابع انرژی تجدیدپذیر در شرایط عدم قطعیت و مدیریت سمت تقاضا» به صورت مجازی دفاع می کند.
چکیده این رساله که به راهنمایی دکتر سعید میرزامحمدی و مشاوره دکتر آرمین جبارزاده انجام شده به شرح زیر است. ضمنا این جلسه دفاعیه ساعت ۱۵ برگزار می شود. علاقه مندان جهت شرکت در جلسه از طریق لینک زیر اقدام نمایند:
http://ocwvc.unreal.iust.ac.ir/r۷vetid۲hofy?proto=true
چکیده رساله:
تغییرات اقلیمی و روند افزایشی جمعیت کشورها، اهمیت موضوع امنیت غذایی در آینده را بیش از پیش برای مردم جهان مطرح ساخته است. از این رو استفاده از راهکارهای جایگزین از جمله کشت در محیطهای گلخانه در کنار تأمین انرژی مورد نیاز آن مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. لذا در این پژوهش موضوع برنامه ریزی تأمین انرژی گلخانه ها با محوریت انرژی های تجدیدپذیر مورد بررسی قرار خواهد گرفت. بدین منظور ابتدا در حالت ریزشبکه، تعیین تعداد بهینه واحدهای انرژی های با هدف کاهش هزینه ها مدلسازی و برای مواجهه با عدم قطعیت منابع تجدیدپذیر، از رویکرد استوارسازی سناریو محور استفاده می گردد. در ادامه مدل ارائه شده در قالب ۱۲ مسئله مختلف حل و تحلیل می گردد که از جمله مهمترین نتایج بدست آمده از مسائل فوق، می توان به تعیین شرایط مقرون به صرفه بودن بکارگیری انرژی خورشیدی و همچنین تاثیر میزان دردسترس بودن منابع مختلف انرژی تجدیدپذیر در عدم توجیه فنی-اقتصادی بکارگیری همزمان آنها اشاره نمود. در بخش بعدی پژوهش در حالت اتصال به شبکه، مصرف انرژی گلخانه ها با استفاده از انرژی های تجدیدپذیر با توجه به رویکرد مدیریت سمت تقاضا مدلسازی خواهد شد. در ادامه مدل ارائه شده در ۹ مسئله مختلف بررسی خواهد شد. براساس نتایج بدست آمده، میتوان به حساسیت بالای قیمت فروش به قیمت خرید برق در تعیین میزان تخصیص انرژی های تجدیدپذیر به گلخانه یا شبکه انرژی و همچنین عدم تفاوت در مقدار تابع هدف در صورت برابر بودن قیمت خرید و فروش برق و کاهش هزینه انرژی خورشیدی اشاره نمود. در بخش آخر پژوهش، مدلسازی دو هدفه برنامه ریزی انرژی گلخانه ها شامل کمینه سازی هزینه های انرژی مصرفی و بیشینه سازی کیفیت محصولات تولیدی ارائه می گردد. برای حل مدل با استفاده از روش محدودیت اپسیلون تعمیم یافته، ۹ حالت مختلف تولیدی مورد بررسی قرار می گیرد. همچنین تحلیل حساسیت تغییر پارامترهای اثرگذار در دو سناریو کاهش هزینه ها و افزایش کیفیت محصولات ارائه می گردد.
کلمات کلیدی: برنامه ریزی انرژی؛ منابع انرژی تجدیدپذیر؛ گلخانه؛ مدیریت سمت تقاضا؛ عدم قطعیت
نشانی الکترونیکی دانشجو: salehi_me
ind.iust.ac.ir
|