دفاعیه دکتری در دانشکده مهندسی صنایع
شهاب جنابی (دانشجوی دکتری مهندسی صنایع- مدیریت سیستم و بهره وری)، ۳۰ شهریورماه ۱۳۹۹ از رساله خود با عنوان «طراحی الگوی رهبری تحول در مسئلهی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت» دفاع می کند.
چکیده این رساله که به راهنمایی دکتر محمدسعید جبل عاملی و مشاوره دکتر علیرضا علیاحمدی و دکتر علیرضا معینی انجام شده به شرح زیر است. این جلسه دفاعیه ساعت ۱۶:۳۰ در سالن شهید شهبازی دانشکده مهندسی صنایع برگزار می شود.
چکیده:
طراحی الگوی رهبری تحول، به عنوان یکی از مهمترین گام هایی که در فرآیند دستیابی به الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت باید دنبال شود، محسوب می گردد. از آنجایی که هر یک از مدلها و روشهای ارائه شده برای ایجاد تغییر و یا تحول، بطور طبیعی مبتنی بر مبانی نظری و پارادایم فکری مورد قبول طراحان آنها شکل می گیرد، اقتضائات و ویژگی های الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت، ایجاب می کند که ابتدا نظریه ی مبنای رهبری تحول که با اقتضائات این الگو همخوانی دارد، تهیه شود و سپس مبتنی بر آن، نسبت به طراحی الگوی رهبری تحول اقدام شود. بر این اساس، در این پژوهش ابتدا نظریه ی مبنای برآمده از آیات قرآن کریم در خصوص نحوه ی ایجاد تحول مورد نظر الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت احصاء و تدوین شده و سپس الگوی رهبری تحول در جامعه مبتنی بر نظریه ی مبنای مذکور ارائه شده است.
روش بکار گرفته شده در فاز اول پژوهش، با رویکرد تدبر موضوعی در قرآن کریم و مبتنی بر رویکرد تحقیق کیفی که برای این منظور طراحی شده است، می باشد و نتایج اجمالی حاصل از این بخش، در قالب ۳۰ اصل معرفی شده است و خلاصه ی آن نیز در یک صفحه ارائه شده است. در فاز دوم پژوهش نیز سعی شده است با روش تحقیق کیفی در نظر گرفته شده و بر اساس نظریه ی مبنای رهبری تحول که مبتنی بر برداشت از آیات قرآن کریم تدوین شده است، الگوی کلان رهبری تحول ارائه شود و در آن، نقش پیشران های کلیدی که در ایجاد تحول در جامعه مؤثر هستند، تبیین گردد. پرداختن به موضوع «نظریه ی مبنا» بجای ارائه ی مدل بدون توجه به پارادایم و نظریه مبنای آن، تلاش برای بستر سازی جهت ایجاد تحول در همه ی سطوح انسان، خانواده، جامعه، کشور و حکومت و همچنین مفهوم در نظر گرفته شده از تحول در این پژوهش، از یک سو و ارائه ی یک الگوی کاربردی برای رهبری تحول در جامعه مبتنی بر نظریه مبنای برآمده از مبانی اسلامی که از نظریه ی مبنای مذکور جوشیده و به راهکار مشخص اجرایی رسیده است از سوی دیگر، از مهمترین نوآوریهای صورت گرفته در این پژوهش بشمار می روند. نظریه ی مبنای ارائه شده در این رساله می تواند مبنای طراحی الگوی رهبری تحول و مدلهای ایجاد تحول در اجتماعات انسانی با رویکرد اسلامی قرار گیرد.
واژههای کلیدی: قرآن کریم، الگوی رهبری تحول، نظریه ی مبنای تحول، تدبر موضوعی، الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
|